
اگر جزو علاقه مندان به حوزه مد و استایل باشید، به احتمال زیاد اخیراً شنیدهاید که برندهای مختلف تاکید زیادی روی مد سبز یا اخلاقگرا داشتهاند. همانطور که میدانید؛ گرایشهای مد دائماً در حال تغییرند به طوری که میتوان گفت فقط آمریکاییها هر ساله حدود ۸۱ پوند لباس را دور میاندازند! شاید باور نکنید اما صنعت مد بعد از صنعت نفت دومین جایگاه را در بین تولیدکنندگان آلاینده در جهان دارد.
تولید لباس، بیشتر از آنچه که فکرش را میکنید زباله تولید میکند و برای کوچکترین بخش از پوشاک هم مقدار زیادی انرژی، آب و سایر منابع مهم استفاده میشوند. به همین علت جوامع مختلف به سمت و سوی مد سبز جذب شدهاند. اگر شما هم جذب علاقه مندان به موضوع مد سبز یا اخلاق گرا هستید و میخواهید اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید، پیشنهاد میکنیم حتماً در ادامه با ما همراه باشید

مد سبز یا پایدار به چه معناست؟

مد سبز یا پایدار به چه معناست؟
مد سبز به فرآیندی گفته میشود که برای ایجاد تغییر در روند محصولات و سیستم مد به سمت عدالت اجتماعی بیشتر و حفاظت بیشتر از محیط زیست پیش میرود. به بیان دیگر مد اخلاق گرا لباسهایی را شامل میشود که طراحی، تولید و پخش آنها همگی شامل مراحل سازگار با محیط زیست باشند.
در واقع در مد سبز یا اخلاق گرا رویکردی به سمت منبع یابی تولید و طراحی لباس است که به نفع صنعت و جهان کار میکند. برای اینکه آینده پیش رو برای نسلهای آینده نیز به جا بماند، ما وظیفه داریم آن را به خوبی حفظ کرده و به نسلهای بعد انتقال دهیم. در ادامه بیشتر در مورد این سبک صحبت خواهیم کرد.

تاریخچه مد سبز یا اخلاق گرا چیست؟
صنعت مد در سال ۲۰۱۹ به دومین جایگاه در بین آلایندههای بزرگ جهان تبدیل شد. در سال ۱۹۸۷ یونسکو تعریفی از پایداری را ارائه داد که در آن گفته میشد فرایندی که احتیاج زمان حال را بدون به خطر انداختن توانایی نسلهای آینده برای برآورده کردن نیازهای خود اعمال میکند، فرایندی پایدار میباشد. در همین مسیر، گروه زیادی از برندهای این صنعت نیز سعی کردند تا به کاهش آلودگی هوا کمک کنند.
مد پایدار چگونه ایجاد شد؟
در سال ۱۹۶۰ اولین جرقه مد سبز شکل گرفت و به لطف جنبشهای غربی استفاده از مواد طبیعی در صنعت مد و فشن رایج شد. در آن زمان داشتن استایل مناسب با کمک درست کردن لباسهای قبل از موجود، امکان پذیر بود و بیشتر مردم با استفاده از چچرا سبک مدرن امروزی سبز نیست؟
صنعت مد و فشن در جهان برای اینکه بتوانند به کاهش آلودگی محیط زیست کمک کند و به نوعی وظیفه خود را انجام دهد، باید برای سالهای آینده به سراغ روشهای صحیح و درست در این زمینه برود. متاسفانه در حال حاضر به دلیل غالب بودن مد سریع، قابلیت پایداری صنعتی دیده نمیشود.


مشکلات مد سریع
در مد سریع، لباسها با قیمتهای ارزان و با کیفیت پایین تولید شده و مصرف کنندگان آنها را بعد از یک یا چند بار استفاده دور میاندازند. همین دور انداختن باعث میشود تا کلی منابع و انرژی هم با آن دور ریخته شده و وارد چرخه محیط زیست شوند. مد سریع برخلاف مد سبز منابع طبیعی زمین را به سرعت نابود میکند و آلودگی بسیار زیادی را در مدت کم تولید مینماید. ادامه این روند به سرعت منجر به کم و نابود شدن منابع طبیعی خواهد شد.

لباس هایی که به روش مد پایدار، اخلاق گرا یا مد سبز تولید میشوند.
مد پایدار به لباس هایی اشاره می کند که فرایند تولید و پخش آن سازگار با محیط زیست است.
در مجموع مد اخلاقی (Sustainable fashion) و پایدار رویکردی به سمت منبع یابی، تولید و طراحی لباس است که به نفع صنعت و جهان کار میکند. همچنین مد سبز، تاثیرات مخرب بر محیط زیست و طبیعت را به حداقل میرساند.
برای اینکه آینده پیش رو را برای نسل های آینده به بهترین شکل ممکن خود حفظ کنیم، تبعیت از مد پایدار یا مد سازگار با محیط زیست میتواند کمک بسیاری کند. در حال حاضر، همانطور که میدانید مد امروزی، پایدار نیست. ما سعی داریم در این مطلب تمام موارد لازم برای حمایت از صنعت مد و سازگاری آن با محیط زیست را بازگو کنیم.
نتیجه گیری
صنعت مد و فشن در جهان، قطعا باید به گونه ای عمل نماید که بتواند برای سال های آینده به کار خود به روشی صحیح و سالم ادامه دهد. متأسفانه در دنیای امروزی، به دلیل غالب بودن مد سریع، قابلیت پایداری صنعتی دیده نمیشود. در مد سریع، در اصل لباس ها با قیمت های ارزان و بی کیفیت تولید شده و مصرف کنندگان به دلیل یکبار مصرف بودن آنها، بعد از فقط چند بار پوشیدن این پوشاک، به فکر بیرون انداختن آنها می افتند.
مد سریع برخلاف مد پایداری یا اخلاق گرا، منابع طبیعی زمین را به سرعت نابود میکند و منجر به تولید زیاد آلودگی و زباله در جهان میشود. برندها و مارک های مد سریع؛ بیشتر به فکر فروش زیاد و منافع خود هستند و در هر فصل مجموعه ای از لباس ها و مدهای ارزان را ارائه میکنند. درنهایت ما شاهد نابودی محیط و کم شدن منابع طبیعی هستیم.
مد سریع باعث آسیب های وحشتناک به زمین میشود
قطعاً همه ما در این موضوع که هیچ شخصی نباید به دلیل تولید و ساخت یک تیشرت بمیرد هم نظر هستیم. به علاوه با تولید لباس و مد نباید سموم و آلودگی را به کره زمین تزریق کنیم. از طرفی دیگر از تاثیر هزینه های انسانی بر مد نباید غافل شد. در سال 2013 زمانی که کارخانه بنگلادش نابود شد، حدود 1100 نفر جان خود را از دست دادند و 2500 نفر دیگر مجروح شدند. در همان سال بود که دو حادثه مرگبار دیگر در صنعت مد و لباس اتفاق افتاد. مدت کمی بعد از نابودی کارخانه بنگلادش، با ساخت مستند «هزینه واقعی» مردم اطلاعات بیشتری در مورد نابودی ها و آسیب های ناشی از دنیای مد را به دست آوردند. در نتیجه برملا شدن رویدادهای غم انگیز، بسیاری از افراد فعال و سازمان های مهم، دست به اقداماتی به جهت جلب توجه مشکلات ناشی از روند مد سریع کردند. آنها سعی بر تشویق برندهای مختلف و مصرف کنندگان در جهت تغییر مسیر و روش های خود در زمینه مد نمودند. این سازمان ها خواستار پاسخگویی به اثرات تخریبی و زیست محیطی در جهان شدند.
ممنون از این که تا این قسمت مقاله همراه سایت آموزشی بدریان بودید. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و منتظر ادامه مقاله باشید. آرزومندیم مطالب گفته شده در آن برای شما مفید، کاربردی و سودمند بوده باشند. همچنین شما عزیزان در صورت تمایل به مطالعه مطالب مشابه در زمینه خیاطی، مدگرایی و…، میتوانید از لینکهایی که در ادامه در اختیارتان قرار میگیرند، استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید